Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

6 november praktijkmiddag 'groenbemesters met verschillende bodembewerkingen' bij SPNA

 

Proefboerderij Kollumerwaard toont op woensdagmiddag 6 november 2013 haar proefvelden met verschillende groenbemesters. Bezoekers kunnen de effecten van de verschillende bodembewerkingen bezichtigen. Daarnaast geven experts informatie over diverse woelbewerkingen en over gewasgroei-monitoring.
Op het demoveld van Proefboerderij Kollumerwaard zijn diverse groenbemesters(mengsels) ingezaaid die voor de akkerbouw interessant kunnen zijn. Voor de inzaai zijn verschillende bodembewerkingen toegepast. Tijdens deze praktijkmiddag kunt u de effecten van de bodembewerkingen in het veld bezichtigen. Christoffel den Herder van DLV Plant begeleidt de bezichtiging en geeft een toelichting op de demovelden. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn woelbewerkingen door Laurens Persoon en gewasgroei-monitoring aan de hand van luchtfoto’s door Herman Krebbers (beiden DLV Plant). De organisatie van de middag is in handen van Projecten LTO Noord, SPNA en DLV Plant.
Meer informatie:
De praktijkmiddag over groenbemesters op woensdagmiddag 6 november 2013 is van 13.30 tot 16.00 uur. Vanaf 13.15 uur zijn bezoekers welkom voor ontvangst met koffie en thee. Proefboerderij Kollumerwaard is gelegen aan de Hooge Zuidwal 1 in Munnekezijl.
Opgave voor deze middag is niet nodig.